Megjelenés dátuma: 2015.07.01.

Nemzetközi Szállítmánybiztosítás

Nemzetközi standardokra épülő biztosításunk a szállítmányt veszélyeztető káresemények gyakorlatilag teljes palettájára átfogó védelmet kínál.

Nemzetközi Szállítmánybiztosításunk minden, az export-import folyamatban résztvevő vállalkozás (árutulajdonos, külkereskedő, gyártó cég), illetve szállítmányozó számára kedvező megoldást kínál.

All Risks vagy F.P.A. feltételek

A Nemzetközi Szállítmánybiztosítással az árut szállítás közben ért, előre nem látható károkra a nemzetközi standardoknak megfelelő I.C.C. All Risks vagy F.P.A. feltételek szerint nyújtunk fedezetet. A minden kockázatra kiterjedő, ún. All Risks feltétel valamennyi, a szállítás során előfordulható váratlan eseményre fedezetet nyújt. A használt, csomagolatlan, valamint az ömlesztett árukra a részkároktól mentes ún. F.P.A. feltételű biztosítási fedezet köthető. Mindkét esetben megtérítjük a közöskár kiadásokat, a kárelhárítási és mentési ráfordításokat, valamint a kármegállapítás költségeit.
A biztosítási érték – amely a kártérítés felső határa – tartalmazhatja a szállítmány számla szerinti értékét, a várt hasznot, maximum a számlaérték 10%-áig, a fuvardíjat, valamint a vámköltséget. Kár esetén a fuvarokmányokban lévő adatokat tekintjük érvényesnek.
Kockázatviselésünk kezdete nem egy előre megadott dátumhoz, hanem egy meghatározott esemény bekövetkezéséhez kötődik, nevezetesen ahhoz a pillanathoz, amikor az áru szállítása megkezdődik. Ehhez hasonlóan a kockázatviselés a rendeltetési helyre való megérkezéssel, illetve az árunak az átvevő részére történő kiszolgáltatásával véget ér.
A biztosítás fedezetet nyújt a be-, át- és kirakodás tartamára is, amennyiben azt nem maga a biztosított végzi.

Keretszerződés

Ügyfeleink a szállítások külön-külön történő biztosítása helyett, amikor is minden egyes szállítást be kell jelenteni az indulás előtt, választhatják a keretszeződés megkötését is. Ez utóbbi esetben, azaz, ha egy cég a szerződésben rögzített szállításait folyamatosan biztosítja, nem csak az adminisztrációs terhek csökkennek, a volumentől függően díjkedvezményt is nyújtunk.
A biztosítás megkötése a nemzetközi kereskedelemben többnyire elengedhetetlen feltétele az áruszállításnak – hiszen az áru ellenértékének kifizetésében közreműködő bank többnyire a fizetés feltételeként szabja (az akkreditív-ben) a meghatározott szállítmánybiztosítási kötvény bemutatását. Ez egyben azt is jelenti, hogy ez a biztosítás nem helyettesíthető egy fuvarozói felelősségbiztosítással, hiszen más a biztosított, mások a fedezett kockázatok, mások a fizetési kondíciók.

Groupama a világban

A Groupama Biztosító a Groupama Csoport tagja, amely biztosítási, banki és pénzügyi szolgáltatóként mintegy 13 millió ügyfele és tagja bizalmát élvezi világszerte.