Megjelenés dátuma: 2020.05.19.

Bemutatkozunk

A Groupama Biztosítónál azon dolgozunk, hogy szolgáltatásainkkal ügyfeleink bizalmát nap mint nap kiérdemeljük.

A Groupama Biztosító minden törekvését az ügyfelek igényeinek való minél magasabb szintű megfelelés irányítja. Számára a legnagyobb érték az ügyfelei bizalma, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy ügyfeleink bizalmát nap, mint nap megháláljuk és viszonozzuk, mert így lesz a Bizalomból biztonság!


Elérhető biztonság mindenkinek
 

A Groupama Biztosító mind a lakosságnak, ezen belül is a családoknak, mind a kis- és középvállalkozásoknak teljes körű biztosítási védelmet kínál. Az élet-, gépjármű-, felelősség- és vagyonbiztosítások terén a folyamatosan fejlődő biztosítási termékek széles választékát kínáljuk országos irodahálózatunk 130 pontján, valamint az OTP Bank 360 fiókjában versenyképes áron.

Groupama Biztosító bemutatófilmA Groupama Biztosító 2016 januárjában megnyerte a MUVI Magyarország Munkahelyi Video kampányát.


Köszönjük a szavazatokat!


Tekintse meg a Kampányfilmünket.

Ügyfélszolgálati iroda- és tanácsadói hálózat

Gyors és könnyű elérhetőség

A Groupama Biztosító Magyarországon 130 fiókjában, mintegy 1000 üzletkötőjén és nagy létszámú alkusz partnereken keresztül áll ügyfelei rendelkezésére. Széles fiók- és üzletkötő hálózatunk, TeleCenterünk, és online csatornáink  mind a gyors és könnyű elérhetőséget szolgálják.

Ügyfélszolgálati irodák és időpontfoglalás

Elérhetőség az OTP Bank fiókjaiban


Az OTP Bankkal 20 évre kötött partneri megállapodás eredményeképpen a Groupama Biztosító az OTP Bank fiókjaiban is számos biztosítási szolgáltatással áll ügyfelei rendelkezésére, ugyanakkor a biztosítótársaság pénzügyi tanácsadói hálózata is elérhetővé teszi az OTP Bankcsoport számos termékét, szolgáltatását.

Teljes termékpaletta

 

A fogyasztók szolgálatában

 

A Groupama Biztosító teljes körű termékkínálattal rendelkezik, azaz minden biztosítási termékkategóriában megoldásokat kínál a fogyasztónak minősülő természetes személyek és családtagjaik részére:

 

 • Lakás- és társasház biztosításokat
 • Gépjármű biztosításokat: casco és kgfb
 • Élet-, baleset- és betegségbiztosításokat
 • Befektetéseket és előtakarékossági megoldásokat
 • Hitelmegoldásokat
 • Utasbiztosításokat
 • Bankkártyához és hitelhez kapcsolt biztosításokat

 

A vállalkozások segítése

 

A Groupama Biztosító tanácsadói csapata a vállalkozói és intézményi szféra számára testreszabott biztosítási megoldásokat kínál:

 

 • Vagyonbiztosításokat
 • Általános és szakmai felelősségbiztosításokat
 • Vezetőknek élet- és balesetbiztosításokat
 • Csoportos élet-, baleset-, betegségbiztosításokat
 • Flotta biztosításokat
 • Egyedi nagyvállalati és intézményi konstrukciókat
 • Üzlet utasbiztosításokat
 • Befektetéssel és hitellel kombinált megoldásokat

Az OTP Garancia Biztosító története

Hazánk első, részvénytársasági formában működő biztosítója, a Garancia Biztosító 1987 novemberében alakult. A sikeresen működő társaság részvényeit 1992-ben megvásárolta az OTP Bank, így – OTP Garancia Biztosító néven - a Bankcsoport tagja lett. Az OTP Garancia Biztosító a következő évtizedre a hazai biztosítási piac egyik vezető szereplőjévé vált.

Garancia, a segítő jobb

 • A Garancia Biztosító 1987 novemberében alakult. A társaság az első részvénytársasági formában működő biztosító volt Magyarországon.
 • Társaságunk kezdetben elsősorban a banki hitelezéshez kapcsolódó hitelfedezeti életbiztosítások, lakásbiztosítások, illetve ún. kezesi biztosítások értékesítésével foglalkozott. A későbbi profilváltás után lakossági és vállalkozói vagyonbiztosításokat, valamint kötelező gépjármű-felelősségbiztosításokat is értékesített.
 • Miután az OTP Bank 1992-ben tulajdonostársaitól megvásárolta a társaság részvényeit az OTP Garancia Biztosító az OTP Bankcsoport tagjává vált. Az OTP Bank az elmúlt években folyamatosan törekedett arra, hogy ügyfeleinek teljes körű, komplex pénzügyi szolgáltatást kínáljon. E cél érdekében az OTP Bankcsoport a keresztértékesítések révén ügyfelei részére egyre komplexebb szolgáltatásokkal, egyre magasabb színvonalon áll rendelkezésre.
 • Az OTP Garancia Biztosító a biztosítási piac jelentős szereplőjévé vált: piaci részesedése alapján negyedik a biztosítók rangsorában, ugyanakkor piacvezető a bankbiztosítások, azaz a banki termékekhez kapcsolódó, illetve a bankban értékesített biztosítások terén.
 • Társaságunk 1998-ban megszerezte az ISO 9001 minőségügyi tanúsítványt. Az évről évre lezajló sikeres felügyeleti auditok is igazolják, hogy az OTP Garancia Biztosító folyamatosan magas színvonalon, a bevezetett minőségbiztosítási rendszer előírásainak megfelelően működik.
 • Az OTP Bank stratégiájával összhangban a társaság jelen volt a szlovák, a bolgár és a román piacon is.
 • Az OTP Garancia Biztosító és külföldi leányvállalatainak tulajdonosa 2008 szeptemberében lett a Groupama International.

A Groupama Biztosító története

1991-es magyarországi alapításakor Európa Biztosító néven a francia Gan pénzügyi csoporthoz tartozott, melyet 1998-ban vásárolt fel a Groupama Csoport, így 2004. októberében felvette a Groupama Biztosító nevet

A kezdetektől itt, Magyarországon

 • Biztosítótársaságunk alapító okiratát 1990. november 16-án írta alá alapítója, a GAN francia biztosítási és pénzügyi holding. Az Állami Biztosításfelügyelet 1991. január 14-i 03/1991. számú határozatában adta meg az engedélyt a társaság működéséhez.
 • 1991-ben élet- és vagyonbiztosítási termékek szolgáltatását kezdtük meg, 1995-től pedig kiegészítettük lakásbiztosítási szolgáltatásunkkal.
 • 1997-ben tovább bővült tevékenységi körünk: elindítottuk utasbiztosítási tevékenységünket is, utasbiztosítási vezérügynökségünkkel, az EuroMondial Kft-vel.
 • 1998. július 1-én a francia Groupama Csoport lett 100%-os tulajdonosunk, miután megnyerte a GAN akvizíciós tenderét.
 • 2001-ben vezettük be gépjármű-biztosítási termékeinket.
 • 2002-ben létrehoztuk második vezérügynökségünket a kezesi biztosítások értékesítésére EuroBond Kft. néven.
 • 2002-2003-ban társaságunk a magyar biztosítási piac legdinamikusabban fejlődő társasága lett: díjbevételünket mindkét évben megdupláztuk, ügyfeleink számát pedig sokszorosára növeltük.
 • 2004: Társaságunk 2004 októberében vette fel az anyacég nevét Groupama Biztosító formában, mely tovább erősítette elkötelezettségünket a minőség és ügyfélközpontúság irányában.
 • 2005: A folyamatos fejlődés éve. A Groupama Csoport és leányvállalatainak bővülése.
 • 2006: Biztosítás a bevásárló kocsiban! Biztosításkötési lehetőséget indítottunk a Cora áruházakban országszerte, az egyszerűbb és gyorsabb szolgáltatások elindítása érdekéebn. Közelebb az Ügyfelekhez.
 • 2007: Zöld Mozgalmat indítottunk az egészséges és biztonságos életmódért! A Groupama Biztosító idén megmozgatta a hazai családokat egész napos, kerékpáros rendezvényein.
 • 2007-2008: a növekedés éve volt a Groupama Biztosító számára

2009 április 1-jétől Groupama Garancia Biztosító

A Groupama Csoport 2008. szeptember 16-án megvásárolta az OTP Csoporttól az OTP Garancia Biztosítót és annak régióban található leányvállalatait. 2009. április 1-től, a két vállalat egyesülésével létrejövő új vállalat Groupama Garancia Biztosító néven segített megteremteni a hétköznapok biztonságát.

2015. július 1-jétől egyszerűen Groupama Biztosító

A Groupama Garancia Biztosító neve 2015. július 1-jétől egyszerűen Groupama Biztosító. Nevének egyszerűsítésével egyidőben, a hatékonyságnövelés és a költségracionalizálás érdekében a biztosítótársaság új székhelyen vonta össze működési egységeit. (A Groupama Biztosító új székhelyének címe: 1146 Budapest, Erzsébet királyné útja 1/C)

A Groupama Biztosító számára a legnagyobb érték az ügyfelei bizalma, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy ügyfelei bizalmát nap, mint nap meghálálja és viszonozza.

 
100 éves múlt

A Groupamát Franciaországban a 19. század végén helyi közösségi kezdeményezéssel alapították mezőgazdasági károk, tűzkockázatok elleni védekezésül. A kezdeményezés rendkívüli sikerének eredményeként ez az önsegélyező biztosítási forma egész Franciaországban elterjedt. Az elkövetkező évtizedekben a Groupama folyamatosan fejlődött, bővítette biztosítási szolgáltatásait és egyre több ügyfele bizalmát nyerte el. A Csoport az elmúlt száz év alatt sikeresen alkalmazkodott a gazdasági és társadalmi változásokhoz is, melynek eredménye, hogy ma már több millió ügyfele bizalmát élvezi világszerte. Vannak azonban olyan értékek, melyeket mindvégig megőrzött és őriz ma is, híven gyökereihez: a közelséget és az összetartozást.


Helytállás nehéz körülmények között is

Két nehéz évet követően 2013 első félévében újra nyereséges a Groupama Csoport. Mindez azt bizonyítja, hogy összes egységünk általános mozgósítása meghozta gyümölcsét és az ügyfél-elégedettségen alapuló stratégiánk új dinamikát kölcsönöz a csoportnak. Ezek a szép eredmények működési hatékonyságbeli javulást, valamint egy nehéz pénzügyi és gazdasági környezetben megvalósított óvatos gazdálkodást tükröznek és megfelelnek a cégcsoport által kitűzött iránynak.


Európai márka

A Groupama 2006-tól kezdődően jelentős akvizíciókat hajtott végre, és megerősítette már meglévő piaci pozícióit is. A Groupama Csoport mára 12 országban, főként Európában van jelen, mintegy 16 millió ügyfelét szolgálva. A fúziókat és integrációkat követően a Groupama immár európai márka. A Groupama Csoport célja egy olyan európai biztosítási és banki csoport felépítése, amely emberközeli és maradandó értékeket képvisel.


Felelősség és szolidaritás

A Groupama Csoport számos alapítványon, programon és támogatáson keresztül évtizedek óta – híven gyökereihez – a társadalom aktív és felelős támogatója. Hogy csak néhány példát említsünk:
 • Saját alapítványt működtet. A Foundation for Health célja a ritka betegségek kutatása.
 • A „Groupama Gan Alapítvány a moziért” a kortárs filmművészet támogatása mellett sokat tesz a filmalkotások régi kópiáinak megmentése érdekében.
 • A Groupama a sport aktív pártolója évek óta, melynek keretében kiemelkedő a Franck Cammas-szal való több mint egy évtizedes együttműködés. A világhírű vitorlásversenyző a Groupama támogatásával állított fel számos nyílttengeri világrekordot. A vitorlázás mellett a futballnak is elkötelezett támogatója a társaság, hiszen ez a csapatsport is olyan értékeket képvisel, mint az együttműködés, kitartás, teljesítőképesség, amelyek a Groupama értékei is egyben.

 

A Groupama Csoport a vitorlázás elkötelezett támogatója

Audit Bizottság

Társaságunknál a felügyelőbizottság látja el a biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló 2014. évi LXXXVIII. törvény 116. §-a alapján az audit bizottság hatáskörébe tartozó feladatokat.

A felügyelőbizottság tagjai az alábbi személyek:
 • Olivier Péqueux (elnök)
 • Jean-Louis Barthod
 • Pascal Loiseau
 • Francis Jacky Louis Thomine
 • dr. Bojtor László
 • Fábián Lászlóné
 • Osváth István
 • Luc Chevalier
 • Mikaël Cohen
 • Karine Touraine

MINŐSÉGPOLITIKA

ISO TanúsítványA Groupama Biztosító az európai biztosítási piac élvonalához tartozó Groupama cégcsoport tagja. A magyarországi biztosítási piac meghatározó, tőkeerős szereplőjeként arra törekszünk, hogy a magánszemélyek életében és a gazdálkodó szervezetek működése során felmerülő kockázatokra az élethelyzetüknek megfelelő biztosítási védelmet kínáljunk, megbízható szolgáltatást nyújtsunk. Célul tűztük ki, hogy a folyamatosan változó, új kihívásokat hozó gazdasági környezethez alkalmazkodva, a magyarországi biztosítási piacon megerősítsük pozíciónkat, és fenntartható fejlődés révén tovább növeljük piaci részesedésünket.

Társaságunk széles ügyfélkörre nyitott, ugyanakkor kiemelten kívánunk a családok, illetve a kis- és középvállalkozások rendelkezésére állni. Szolgáltatásaink az ország egész területén elérhetők. Üzleti kollégáink szakmai tudását, képességét folyamatosan fejlesztjük, határozott lépéseket teszünk az alkuszokkal történő együttműködésünk további megerősítésére, és nagy hangsúlyt helyezünk az OTP Bankkal kötött stratégiai megállapodásunk mindkét fél számára előnyös működtetésére.
Társaságunk vezetése és munkatársai elkötelezték magukat a magas színvonalú szolgáltatásnyújtás mellett, melyet az MSZ EN ISO 9001:2015-ös szabvány követelményeinek megfelelő minőségirányítási rendszer bevezetésével, működtetésével és folyamatos fejlesztésével biztosítunk.

Célunk ügyfeleink igényeinek maximális kiszolgálása, megelégedettségük fokozása, melynek elérése érdekében szolgáltatásainkat és minőségirányítási rendszerünket folyamatosan tovább tökéletesítjük a fogyasztói igények figyelembevételével, a fogyasztói észrevételek visszacsatolásával, valamint saját szolgáltatási teljesítményünk mérésével és értékelésével.

Szakértő munkatársaink garantálják a gyors és színvonalas ügyintézést, a teljes körű tájékoztatást és a gördülékeny, korrekt kárrendezést. Sikerünk kulcsa a rendszeres képzésekben, a szakmai ismeretek folyamatos bővítésében és a minőségközpontú vállalati kultúra erősítésében rejlik, amelynek középpontjában az ügyfelek elégedettsége áll.

Fontos küldetésünknek tekintjük a kárrendezési eljárás egyszerűsítését, a kárügyek gyors lezárását, új, az ügyfeleink számára kényelmes kárfelmérési módok bevezetését.

Társaságunk alapértékei a felelősségvállalás, az elérhetőség és a megbízhatóság meghatározzák a mindennapjainkat, viselkedésünket és tevékenységünket.

A Groupama Biztosító „Bizalomból biztonság” jelmondatának megfelelően célunk, hogy kiérdemeljük ügyfeleink bizalmát, és mellettük állva, folyamatosan megújuló szolgáltatásaink révén biztosítási védelmet nyújtsunk, a nehéz helyzetekben segítsünk, hiszen így lesz a „Bizalomból biztonság”.

Budapest, 2019. augusztus 1.

Panaszok kezelése

A Groupama Biztosító

célja az Ügyfelek magas színvonalú, gyors és hatékony kiszolgálása. Ismerkedjen meg a Groupama Biztosító Panaszkezelési szabályzatával és a Panaszkezeléssel kapcsolatos útmutatójával.

További információ >>

Groupama a világban

A Groupama Biztosító a Groupama Csoport tagja, amely biztosítási, banki és pénzügyi szolgáltatóként mintegy 13 millió ügyfele és tagja bizalmát élvezi világszerte.