Elérhetőségeink
Search toggle
Vesta Q otthonbiztosítási visszatérítés az ügyfeleknek a 2023. évi alacsony kárhányad miatt
2024.05.31.

A Groupama Biztosítóval (továbbiakban Biztosító) kötött Vesta Q Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási szerződéseket terhelő 2023. évi kárkifizetések összege a vártnál alacsonyabb mértékű volt, azaz kedvező volt a termék kárhányada. Emiatt a Biztosító a fair kapcsolat érdekében úgy döntött, hogy ügyfeleit visszatérítéssel jutalmazza.

A Biztosító azon ügyfelei számára nyújt visszatérítést, akik 2023. december 31-én érvényes Vesta Q biztosítással rendelkeztek. A Biztosító olyan arányban osztotta fel visszatérítés teljes összegét a szerződések közt, ahogyan a szerződések 2023. évre „elvárt” díjai (a szerződés 2023.12.31-én érvényes éves állománydíja alapján az 1 napra jutó díjrész, valamint a kockázatban töltött napok számának szorzata) aránylanak egymáshoz.

Nem történik visszatérítés azon szerződések esetében, amelyekre a fenti kalkuláció alapján 500 Ft alatti összeg jön ki. A többiek részére a visszatérítés bankszámlára való utalással történik meg 2024. június hónapban. Azokra a szerződésekre is jár visszatérítés, amelyek időközben esetleg megszűntek, de 2023. december 31-én hatályosak voltak.

A visszatérítés a Biztosító ügyfelei számára adómentesnek számít.

A visszatérítésre jogosult ügyfeleit a Biztosító elektronikus vagy postai levélben értesíti a kifizetés részleteiről: a visszatérítés összegéről, a bankszámlaszámról, ahova az utalás történik, és az utalás dátumáról. Azon ügyfelek esetében, akiknek bankszámlaszámát nem ismeri a Biztosító, vagy akiknél a bankszámlára kiutalt összeg visszaérkezik a Biztosítóhoz, az otthonbiztosítási szerződésen megadott levelezési címre fogja küldeni a visszatérítést.

Budapest, 2024. május 31.

Groupama Biztosító