Sajtóközleményeink

Megjelenés dátuma 2020.07.21

Munkába állás és gyermek születésekor nélkülözhetetlen a jogosítvány

Ingyenes vezetéstechnikai tréninggel segíti a Groupama Biztosító a kisgyermekes anyukák és 20 év alatti fiatalok jogosítványszerzését.

A feszített tempójú napi rutin kialakítása nem ismeretlen a kisgyermekes szülők számára, hiszen amikor visszatérnek dolgozni, hirtelen rengeteg feladatot kell 24 órába besűríteniük. Azok az anyukák, akik autót vezetnek, amellett, hogy könnyebben találnak munkát, időt is spórolnak, hiszen gyorsabban tudják mindennapi teendőiket elintézni. A jogosítvány megszerzését sokan nem csak pénzügyi okokból halogatják: a Groupama Biztosító friss kutatása szerint a kisgyerekes anyukák egyharmadát a vezetéstől való félelem tartja vissza a jogosítvány megszerzésétől.
 

A jogosítvány megszerzése sok ember életében mérföldkőnek számít: tízből nyolcan a munkába állással hozzák kapcsolatba, illetve ugyanilyen arányban gondolják a megkérdezettek, hogy érdemes volán mögé ülni, amikor gyermek születik a családban – derül ki a Groupama Biztosító megbízásából készített országos kutatásból.

A megkérdezésben részt vett kisgyermekes anyukák 64 százaléka úgy gondolja, jogosítvánnyal a kézben a mindennapi teendőkre, például bevásárlásra, ügyintézésre kevesebb idő kell, ezáltal jobban tudnak a gyereknevelésre koncentrálni. 60 százalékuk kiemelte, hogy a munkába járást is jelentősen megkönnyíteni, ha autóval tudna közlekedni a bölcsőde/óvoda, a munkahelye és az otthonunk között. A kisgyermekes anyukák 71 százalékának ennek ellenére nincs jogosítványa, közülük minden harmadikat a megszerzésük túlságosan borsos ára tartja távol a tanfolyamoktól.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a sajtóeseményen emlékeztetett, hogy július 1-seje óta a húsz év alatti fiatalok ingyenes KRESZ-vizsga lehetőségét kiterjesztették a cseden, gyeden és gyesen lévőkre. Az államtitkár beszélt arról is, hogy a kormány a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával eddig 28 ezer családnak segített 34 milliárd forint értékben. Ahhoz, hogy Magyarország valóban családbarát ország legyen, a családszervezetek és a tudományos szektor képviselői mellett a vállalati szféra együttműködésére is szükség van - emelte ki Novák Katalin. Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár ismertette, hogy 2018. július 1. óta több mint 56 ezer húsz év alatti fiatal igényelte vissza a KRESZ-tanfolyam és -vizsga árát.

A Groupama Biztosító országos felmérése rámutatott, hogy a pénzügyi okokon kívül a közúti forgalomban való részvétel veszélye is komoly visszatartó erő a jogosítvány megszerzésében: az anyukák csaknem harmada tart attól, hogy nem tudná úgy elsajátítani a vezetést, ami mellett biztonságban érezné magát sofőrként.

Erre reagált a biztosítótársaság, amikor csatlakozva az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) programjához, a KRESZ vizsga megszerzésében támogatott cseden, gyeden és gyesen lévő anyukák és a 20 év alatti fiatalok számára ingyenes vezetéstechnikai tréningeket ajánlott fel.

„A közlekedésbiztonság elkötelezett támogatójaként vállalatunk célja, hogy segítsük a kisgyermekes anyukák és a 20 év alatti fiatalok magabiztos jogosítványszerzését, ezért a felajánlott több mint négyszáz vezetéstechnikai tréningre elsősorban azok jelentkezését várjuk, akik jelenleg valamelyik autósiskolában tanulnak vezetni. Bízunk benne, hogy ezzel a speciális gyakorlási lehetőséggel sikeresebben vizsgáznak majd autóvezetésből - hangsúlyozta Bertrand Woirhaye, a Groupama Biztosító vezérigazgatója felajánlásuk kapcsán.

Emellett azokra is gondoltak, akik már vezetnek, de még nem rendelkeznek kellő rutinnal, ezért biztonságos közlekedésük segítése érdekében programjukat elérhetővé tették a friss, egy évnél nem régebbi jogosítvánnyal rendelkezők számára is.

Augusztus közepétől október közepéig összesen 420 fő vehet részt ingyenesen a tréningeken. Az érdeklődők a Groupama Tanpálya honlapján, a www.tanpalya.hu weboldalon regisztrálhatnak.


 

A felmérést az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. 2020. júniusában készítette. Az 1000 fős válaszadói minta reprezentatív a magyar lakosságra nem, korcsoport, végzettség, lakóhelytípus és régió alapján. A válaszadókon belül – a lakosságon belüli létszámuknak megfelelő arányban – külön csoportot képeztek a kisgyermekes anyukák.

Biztosítási szemle
Biztosítás helyett inkább azonnali juttatást kínálnak a cafeteria-keretben a munkaadók
Biztosítás helyett inkább pénzzé tehetõ vagy azonnal felhasználható juttatást kínálnak munkavállalóik számára a cafeteria-keretben a vállalatok - mondta Fata László független cafeteria-szakértõ az MTI...
Hitelbiztosítók: a magyar gazdaságnak egyre inkább szüksége van a keleti nyitásra és Ázsiára
A magyar vállalatoknak meg kell találniuk a módot arra, hogy betagozódjanak a világkereskedelem átrendezõdésébe, és hogy részesüljenek Ázsia fejlõdésébõl, mondta az Atradius hitelbiztosító országigazgatója...
A Vienna Insurance Group 2016. elsõ három negyedévében növekedést ért el mind díjbevételben, mind nyereségben
A Vienna Insurance Group 2016 elsõ három negyedévében a terveknek megfelelõ üzleti növekedést ért el. A konszern díjbevétele 0,7 százalékkal nõtt. Ez a növekedés az egyszeri díjas életbiztosításoknál tanúsított...
Milliós KGFB díjak az MKB-nál - mire készül a biztosító?
A Totalcar.hu cikke szerint az MKB Biztosító Zrt. honlapján közzétett tarifatáblázat szerint a biztosító évi 1-2 millió forintra emeli a 2017-tõl érvényes KGFB díjakat, ez közel 90 ezer autóst érinthet....
biztositasiszemle.hu

Groupama a világban

A Groupama Biztosító a Groupama Csoport tagja, amely biztosítási, banki és pénzügyi szolgáltatóként mintegy 13 millió ügyfele és tagja bizalmát élvezi világszerte.