Megjelenés dátuma: 2020.04.22.

Ön a bizalmát adja, mi a biztonságot

BALANSZ PRO NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS
 

Válassza Ön is az OTP Bank fiókjaiban elérhető termékeinket! Ne feledje: nyugdíjbiztosításainkkal 20%-os, évente maximum 130 000 Ft-os adójóváírással is élhet!
 

ÉRDEKEL »

 

KULCS A BOLDOG NYUGDÍJAS ÉVEKHEZ

Az emberek nagy része aggódik a nyugdíjas évei miatt, és legtöbben az alacsony nyugdíjtól, a szűkös anyagiaktól tartanak leginkább. A demográfiai és gazdasági változások olyan kihívások elé állítják a közeljövőben a nyugdíjrendszert és mindannyiunkat, amely miatt szükséges önmagunknak, önmagunkra gondolva megtakarítani. A nyugdíjelőtakarékossági célokra kifejlesztett egyszeri díjfizetésű nyugdíjbiztosításunk segít Önnek nyugdíja megteremtésében vagy kiegészítésében. Válassza az OTP Bankban elérhető Balansz Pro Nyugdíjbiztosításunkat, hogy a munkában töltött fárasztó évek után a megérdemelt pihenést anyagi nehézségek ne árnyékolják be, és gondtalanul élhesse nyugdíjas éveit.

Későbbi önmaga megköszöni majd előrelátását!

VONZÓ LEHETŐSÉG

  • Hosszú távra szóló megtakarítási forma egyszeri díjfizetéssel, mely ötvözi a befektetési egységekhez kötött és a hagyományos életbiztosítások, valamint a nyugdíjbiztosítás előnyeit.
  • Nyugdíjbiztosítás révén – a hatályos jogszabályok szerint – a befizetett díj 20%-ának megfelelő adójóváírás is igénybe vehető, mely összeggel tovább gyarapíthatja megtakarítását.
  • Egyszerűen, orvosi vizsgálat és egészségi kockázatelbírálás nélkül is megköthető.
  • Megtakarításának értékét eseti befizetésekkel Ön bármikor növelheti.
  • Rugalmas megoldás, mivel Ön bármikor élhet az eszközalap-, illetve a modellportfólió-váltás lehetőségével, továbbá a rendszeres és egyszeri pénzkivonás révén megtakarításához is bármikor hozzáférhet.

BEFEKTETÉS

A Balansz Pro Nyugdíjbiztosítás különleges nyugdíjbiztosítási konstrukció: befektetési egységekhez kötött és hagyományos életbiztosítási elemeket is tartalmazhat. A befizetett egyszeri díj egy része az Ön döntése alapján kerül befektetésre az Ön által kiválasztott eszközalapokba – ez a befektetési egységekhez kötött termékrész. A díj másik része – a hagyományos termékrész esetében – társaságunk szakembereinek a döntése alapján kerül befektetésre. Ez azonban csak egy lehetőség, Ön természetesen akár úgy is határozhat, hogy a teljes megtakarításának befektetéséről Ön rendelkezik. Ez esetben a befizetett összeg egésze az Ön által választott eszközalapokba kerül.

A befektetési döntések során, a megfelelő portfólió összeállításában több fontos tényező játszik szerepet, többek között a várható hozam és a kockázat mértéke. Mindezeket, valamint ügyfeleink kockázatvállalási hajlandóságát figyelembe véve szakértő kollégáink a befektetési egységekhez kötött termékrész vonatkozásában modellportfóliókat állítottak össze, melyek a saját portfólió kialakításában, az eszközalapok közötti választásban iránymutatást nyújthatnak. Az egyes portfóliókban javasolt eszközalapok és azok aránya azonban csak ajánlás, Ön figyelembe veheti azt, de természetesen ettől teljesen eltérő, egyedi megoldást is létrehozhat.

Azoknak, akik maguk szeretnék összeállítani portfóliójukat, a választható eszközalapok számos lehetőséget nyújtanak, mivel közöttük mind az alacsonyabb, mind a magasabb kockázatúak megtalálhatók. Az óvatosabb befektetési stratégiát kedvelők körében népszerű lehet a Közép-Európai Rövid Kötvény Forint Eszközalap, míg azok, akik hajlandók nagyobb kockázatot vállalni – a várható magasabb hozam reményében –, portfóliójukba választhatják a Közép-Európai Részvény Forint Eszközalapot. A középutat keresők alkalmazhatják a különböző mértékű kockázatot valószínűsítő eszközalapok kombinációit portfóliójukban.

BIZTOSÍTÁSI VÉDELEM

A Balansz Pro Nyugdíjbiztosítás korszerű megtakarítási forma, mely biztonságot nyújthat azokra az előre nem látható eseményekre, amelyek a nyugdíjba vonulásig hátralévő években történhetnek. A biztosító szolgáltatást nyújt:

  • a tartam végén lejáratkor, azaz azon a napon, amikor a biztosított eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt,
  • abban az esetben, ha a biztosított nyugdíjszolgáltatásra válik jogosulttá az előrehozott nyugdíj miatt,
  • a biztosított legalább 40%-os mértékű egészségkárosodása esetén, illetve
  • a biztosított halála esetén.

A biztosított megtakarítási időszak alatt bekövetkező legalább 40%-os mértékű egészségkárosodása vagy halála esetén társaságunk két összeg kifizetését vállalja: az aktuális megtakarítási összegen felül a kockázati biztosítási összeget – az egyszeri díj 10%-át – is kifizeti a kedvezményezett részére a biztosítási feltételeknek megfelelően.

KIEGÉSZÍTŐ BIZTOSÍTÁSOK

Biztosítási védelmének teljesebbé tétele érdekében Ön egyedi igényeihez igazodó biztosítási védelmet is teremthet, hogy céljai megvalósulását váratlan események ne veszélyeztessék. A kiegészítő biztosítást külön szerződésben kötheti meg, az Önnek megfelelő szintű szolgáltatási csomagot választva.

FELKELTETTÜK ÉRDEKLŐDÉSÉT?

Ismerje meg biztosításunkat részletesebben is!
További információhoz juthat stratégiai partnerünk, az OTP Bank fiókjaiban »

TeleCenter: +36 1 467 3500

Groupama a világban

A Groupama Biztosító a Groupama Csoport tagja, amely biztosítási, banki és pénzügyi szolgáltatóként mintegy 13 millió ügyfele és tagja bizalmát élvezi világszerte.